Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Mijn verhaal

Van inspanningsastma en ‘net echt’ wedstrijdjes als kind over lessen van Tom Steels en een burn-out naar mijn eigen praktijk. Dit is mijn verhaal van vallen en opstaan.

Hoe het allemaal begon

Als kind en tiener deed ik aan atletiek, maar inspanningsastma hield mijn niveau vrij laag. Maar toch. Of het nu mijn familie was op zondag of vrienden tijdens een verjaardagsfeestje: ik kreeg iedereen aan het fietsen of lopen en organiseerde zelf ‘net echt’ wedstrijdjes.

Mijn eerste stappen in coaching

Eens aan de slag als beenhouwer had ik weinig tijd om te sporten. Ik schafte een fiets aan en reed mee met wielertoeristen tot Theo Verschueren, een bekend profrenner uit de jaren ’70, me zei dat ik wedstrijden moest rijden. Maar ik droomde van een eigen zaak, werkte lange dagen en begon te lopen om meer resultaat te boeken in minder tijd.

Inspanningstesten deed ik bij prof. dr. Bourgois en ik coachte mezelf. Tegelijk begon ik wielrenners te trainen en zo kwam ik in contact met Tom Steels. Bij hem leerde ik bijzonder veel over training en kon ik ideeën aftoetsen over trainingsschema’s die ik zelf uitwerkte.

Terug naar mijn passie

Toen kwam een periode van trouwen, bouwen en kindjes. Ik bleef progressie maken en liep nog wedstrijden, maar anderen coachen? Daar was geen tijd meer voor. Tot ik jaren later, na een burn-out, op zoek ging naar mezelf en mijn passies. Mijn vrouw herinnerde me aan de voldoening die ik haalde uit coaching en in 2017 begon ik er terug mee.

Deze keer pakte ik het grondig aan. Ik studeerde o.a. sportfysiologie, personal cardio training en lactaattesting, las alles wat ik in handen kreeg en ontwikkelde stap per stap mijn eigen aanpak voor trainingstrajecten. Steeds meer sporters vonden hun weg naar mijn praktijk en samen met hen bleef ik mijn aanpak verfijnen.

En daar stopt het niet

Ook vandaag blijf ik me verder vormen, o.m. in sportpsychologie. Zo mik ik nog meer op een totaalbegeleiding die verder kijkt dan enkel de cijfers van jouw test en ook naar het mentale aspect van je training.

Spreekt dit verhaal jou aan?

Ik wil jou graag helpen om je conditie en prestaties te verbeteren op een vlotte, veilige en ontspannen manier. Verken mijn aanbod of boek een vrijblijvend adviesgesprek.

Nog vragen of twijfels?
Bel me op 0484 27 50 63 of